Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog 7 tipů a foto inspirace pro luxusní koupelny

7 tipů a foto inspirace pro luxusní koupelny

Máme pro vás 7 tipů a spoustu inspirace, jak zařídit koupelnu, aby působila opravdu luxusním dojmem.

Luxusní koupelnu si každý představí trochu jinak. Jedno mají ale tyto představy společné – dojem luxusu, který v nás zanechají. Pokud chcete, aby právě tak působila vaše koupelna, neřiďte se při jejím zařizování pouze cenovkou. Máme pro vás 7 tipů a spoustu inspirace, jak zařídit koupelnu, aby působila opravdu luxusním dojmem.

1. Velkoformátové obklady udělají půl práce

Čím méně spár, tím lépe. Velkoformátové obklady vytváří dojem čistého designu. Perfektně bude vypadat přírodní mramor, kámen nebo dřevo, tam však musíte počítat s vyšší cenou. V dnešní době už jsou ale dostupné i velmi věrohodné imitace, které udělají stejnou práci.

Nebojte se také struktur. 3D obklady upoutají pozornost a budou krásnou dominantou koupelny. Raději to s nimi ale nepřehánějte a využijte je spíše pro zvýraznění určité části místnosti. Například za vanu nebo zrcadlo.

2. Vsaďte na přírodní materiály a tlumené barvy

Obklady z mramoru, kamene nebo ze dřeva – to už jsme si řekli. Přírodních materiálů se ale držte ideálně v celé koupelně, a to i u dekorací. Výjimkou může být v poslední době oblíbený beton nebo některé druhy kovu jako mosaz či matný nerez. Betonová umyvadla nebo mosazné vodovodní baterie jsou rozhodně luxusní záležitostí.

A příroda vévodí i barvám. Pokud máte k dispozici větší prostor, nebojte se zvolit tmavé odstíny i na velkých plochách. Černá je symbolem luxusu. Zvláště v kombinaci se dřevem nebo zlatými prvky. Dávno pryč jsou také časy bílých umyvadel a toalet. Klidně ale zůstaňte u klasické bílé keramiky, jestli po ní toužíte. Jen zvolte moderní designový tvar.

3. Pokud budete kopat, využijte toho

Plánujete větší rekonstrukci nebo vaše bydlení teprve stavíte? Pak si nechte udělat podhledy pro osvětlení a výklenek ve zdi (tzv. niku), který poslouží jako police. Tyto moderní prvky přidají koupelně na luxusu a v kombinaci s dekorativním osvětlením se postarají o útulnou atmosféru. Nika je navíc nejen designová, ale taky šetří prostor. Tím dodá místnosti na vzdušnosti.


4. Vyhrajte si s osvětlením

Správně zvolené osvětlení dokáže úplně změnit celkový dojem. Potřebovat budete trojí: stropní, zrcadlové a dekorativní. Jaká světla vybrat, aby koupelna vypadala luxusně?

  • Stropní osvětlení – pokud máte hodně prostoru, můžete zvolit designový lustr. V případě menší koupelny budou nejlepší volbou bodovky.
  • Zrcadlové osvětlení – zrcadlo musí být osvětlené z obou stran, abyste na sebe dobře viděli. Luxusně působí LED zrcadla se zabudovaným osvětlením. K zrcadlu si navíc můžete vybrat chytré doplňky jako meteorologickou stanici, reproduktor nebo třeba vytápění, které zabrání zamlžování zrcadla.
  • Dekorativní osvětlení – pokud máte v koupelně podhledy a niku, světla rozhodně umístěte tam. Další možností je podsvícení skříňky pod umyvadlem nebo vany či sprchového koutu.

V našem článku Jaké světlo do koupelny vybrat? najdete vše, co potřebujete vědět o správném osvětlení koupelny.

 

5. Prostor opticky zvětšíte rozměrným zrcadlem

Pro luxusní koupelny je charakteristický otevřený vzdušný prostor. Ten můžete opticky zvětšit velkým zrcadlem. LED zrcadla vyrábíme na míru o velikosti až 200 x 100 cm. Ve vaší koupelně tak mohou být dominantním designovým prvkem, který zaručeně upoutá pozornost.
Intenzitu osvětlení si navíc můžete sami nastavit, a tak vám LED zrcadlo poskytne dostatek světla pro ranní hygienu i relaxační atmosféru pro večerní koupel.

6. Pokud sprchový kout, tak walk-in

V luxusní koupelně si pravděpodobně jako první představíte volně stojící vanu. Skvěle bude ale vypadat i otevřený sprchový kout tzv. walk-in, ideálně bez vaničky. Podlaha tak zůstane v celé místnosti jednotná, což opticky zvětší prostor. V kombinaci s jednoduchou skleněnou zástěnou pak bude sprchový kout působit minimalisticky a jak jinak než luxusně.


7. Luxus se skrývá i v detailech

A tím nemáme na mysli jen dekorace, ale také funkční vybavení, jako jsou třeba vodovodní baterie. Zvolte designové kousky například z mosazi nebo matného nerezu. Držte se raději minimalismu a soustřeďte se na kvalitní materiály, zajímavé tvary a struktury. I dávkovač na mýdlo může sloužit jako dekorace. Pokud máte v koupelně denní světlo, dodejte jí přírodní prvek v podobě rostliny v zajímavém květináči nebo váze.

Inspirovala vás moderní a praktická LED zrcadla? Prohlédněte si celou nabídku LED zrcadel, která si můžete přizpůsobit na míru svým představám.

Zpět na přehled

Nahoru