Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Zrcadla podle Feng Shui - aneb jak na harmonický domov

Zrcadla podle Feng Shui - aneb jak na harmonický domov

Prozkoumejte svět Feng Shui a zjistěte, jak zrcadla mohou pozitivně ovlivnit energii Vašeho domova. Naučte se, kde a jak je umístit, aby podporovaly pohodu v každé místnosti. Nabízíme Vám praktické tipy pro umístění zrcadel v souladu s principy Feng Shui.

Co je Feng Shui?

Feng shui, v překladu "vítr a voda", je dávný čínský umělecký a vědecký přístup k uspořádání Vašeho životního prostoru tak, aby podporoval pozitivní tok energie, známý jako Chi. Tato filozofie, jejíž kořeny sahají více než 3 000 let do minulosti, vychází z Taoismu a přirozených vzorců v přírodě. Feng Shui se zaměřuje na dosažení rovnováhy – a na ideálním prostorovém uspořádání pro zlepšení zdraví, prosperity a štěstí.

                                    

V obýváku zrcadlo odráží a zvýrazňuje pozitivní prvky, v jídelně pak dle Feng Shui přináší hojnost a bohatství.

Význam zrcadel ve Feng Shui

Ve Feng Shui jsou zrcadla považována za mocné nástroje pro manipulaci s energií Chi, protože mají schopnost odrážet, rozšiřovat a dokonce měnit tok energie. Zrcadla mohou přinést světlo do temných koutů, vizuálně rozšířit prostor a odrážet krásné výhledy, což přináší pozitivní energii do domova. Avšak nevhodné umístění nebo nesprávný typ zrcadla může mít přesně opačný efekt, vytváří zmatení a negativní energii.

Pravidla pro umístění zrcadel

  • U vchodů: Zrcadla by neměla být umístěna přímo naproti hlavním dveřím, protože mohou odrazit přicházející pozitivní energii zpět ven. Místo toho je umístěte vedle dveří.
  • V jídelně: Zrcadlo v jídelně může symbolizovat zvětšení bohatství. Mělo by odrážet stůl, což zvyšuje pocit hojnosti.
  • V obývacím pokoji: Zde může zrcadlo odrážet výhled na přírodu, která obklopuje Váš domov, nebo zvýraznit atraktivní prvek místnosti, jako je krb či umělecké dílo.
  • Vyvarovat se v ložnicích: Ve Feng Shui by zrcadlo nemělo odrážet postel, protože to může narušovat spánek, zvyšovat energetický zmatek, rozptylovat osobní energii a přinášet nepříjemné sny, čímž by negativně ovlivňovalo klid a regeneraci. Proto je lepší jej umístit v jiných částech domu.

             

Výběr a umístění zrcadel

Při výběru zrcadla je důležitý tvar, velikost a rám. Kulatá, organická a oválná zrcadla jsou preferována pro jejich měkké křivky, které představují harmonii. Zrcadla by měla být umístěna v úrovni očí a měla by odrážet celé obrazy – částečné odrazy mohou symbolizovat nedokončené nebo rozdělené energie. Zrcadla by také neměla být příliš velká v poměru k prostoru, aby nepřevládala a nevytvářela disharmonii.

                         

Závěr a doporučení

Správné umístění zrcadel je klíčové pro dosažení harmonie podle zásad Feng Shui. V naší nabídce najdete zrcadla, která jsou navržena tak, aby při správném umístění podporovala pozitivní energii v každém prostoru. Mějte na paměti tyto tipy při výběru a umisťování zrcadel, aby Vaše domácnost byla nejen esteticky příjemná, ale také energeticky vyvážená. Umožněte si prožít klid a harmonii, které přináší správně umístěné zrcadlo podle starodávné moudrosti Feng Shui.

Zpět na přehled

Nahoru